Web Analytics Made Easy - Statcounter

شانزده نفر از 24 عضو کمیته اجرایی سابق فیفا که وظیفه انتخاب میزبان جام جهانی طی چند دهه اخیر را داشته، اخراج، تعلیق یا تحت پیگرد قانونی قرار گرفته اند و امروز در جدیدترین مورد، چهره بزرگ فرانسوی، بازداشت شده است.

اختصاصی طرفداری- دقایقی پیش بود که خبر دستگیری فوق ستاره سابق تیم ملی فرانسه و باشگاه یوونتوس، میشل پلاتینی را منتشر کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میشل پلاتینی در طی حدود دو دهه اول هزاره سوم میلادی، در سطوح مدیریتی فعالیت کرد و در این راه به ریاست بلند مدت اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) و ریاست کوتاه مدت فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) هم رسید و همزمان عضو کمیته 24 نفره بسیار کلیدیِ فیفا با عنوان کمیته اجرایی هم بود. همین کمیته بود که برای چندین دوره، تصمیم گیری در خصوص انتخاب میزبان جام جهانی را به عهده داشت و تقریبا تمام انتخاب هایش از کره و ژاپن گرفته تا آفریقای جنوبی و همین قطر 2022، زیر بار سنگین شبهات تقلب و رشوه بوده است. کتاب بازی کثیف به واکاوی جزئیات مربوط به کسب میزبانی جام جهانی 2022 قطر پرداخته و در چندین برهه به نقش میشل پلاتینی و سایر مقامات حاکمیتی فرانسه در این مساله پرداخته که موارد مربوط به ریاست سابق یوفا را در ادامه باهم مرور می کنیم:

بن همام در مورد کسب آرای اعضای اروپایی کمیته اجرایی، با شرایطی کاملا متفاوت روبرو بود. فدراسیون ها برخلاف آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیا، معمولا مشکل مالی نداشتند و همانند برخی هموطنانشان در سایر نقاط دنیا، به شکل گروهی رای نمی ­دادند. با آنها باید نفر به نفر روبرو می­ شد. چهره جدیدی به نام میشل پلاتینی در بدنه مدیریتی فوتبال اروپا در حال رشد بود. او دوران بسیار پرافتخاری از فوتبال پشت سرگذاشته بود و خیلی ها او را جزو 10 فوتبالیست برتر قرن بیستم می ­دانستند. با تماس توپ های بی نقص و ارسال پاس های دیدنی، هر تماشاگری از تماشای بازی او لذت می ­برد. عاشق هنر بود و شاید به عنوان کسی با چنان مهارت های ورزشی، تعجب آور باشد که سیگاری هم بود. عضو یکی از بهترین تیم های یوونتوس در تاریخ بود و در یکی از بهترین نقل قول هایش گفته بود: “شاید یک فرانسوی 200 کیلومتر برای بدست آوردن یک شراب خوب رانندگی کنه، ولی یک ایتالیایی حاضره برای دیدن یک فوتبال خوب چنین مسافتی رو طی کنه.” او بدون شک یک فرانسوی وطن­ پرست بود. بعد از خداحافظی اش از فوتبال در 1987، چهار سال هدایت تیم ملی را به عهده داشت و سپس به عنوان مسئول برگزاری جام جهانی 98، به فدراسیون فوتبال رسید و در سال 2002، وارد کمیته اجرایی فیفا شد.

زندگی هیجان انگیزی داشت که هر روز بهتر هم می­ شد. در سال 2008 و بعد از پیروزی دل انگیز و خفیف مقابل لنارت یوهانسون، یک سال بود به ریاست یوفا رسیده بود. با کمک استاد جدیدش، سپ بلاتر، به دوران حکمرانی 16 ساله یوهانسون پایان داده بود. او این مساله را با یک شوخی، اعلام کرده بود: “موهایم ریخته، شکم آورده ­ام، پس وقت رئیس شدنم رسیده.” پلاتینی توقف ناپذیر نشان می ­داد و یکی از گزینه های مسلم بالاترین شغل یعنی ریاست فیفا بود. خب، چنین رخدادی چه بر سر درخواست میزبانی قطر می­ آورد؟ پلاتینی کسی نبود که راضی شود بازیکنان محبوبش در دمای 40 درجه آب شوند، ولی از اشخاص نزدیک به نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور وقت فرانسه، به شمار می­ رفت. سارکوزی همیشه عنوان کرده بود آماده انجام معامله با قطر نفت خیز است. انگار بن همام محل نفوذ مورد نظرش را پیدا کرده بود. با این حال، تنها 10 ماه به رای ­گیری تعیین کننده برای جام های جهانی 2018 و 2022 باقی مانده بود و او کارهای ناتمام بسیاری داشت. وقت آن بود تا دست به کار شود و برای به دست آوردن آرای اعضایی که او به آنها برای پیروز شدن نیاز داشت، اقدام کند.

جت شخصی اش طی ماه های آینده خیلی بدرد بخور جلوه می­ کرد. از آنگولا راهی زوریخ شد تا در جلسه کمیته مالی شرکت کند و صورت­ حسابی 16 هزار و 342 دلاری در خصوص هزینه های سفر برای فیفا فرستاد. بعد در 3 فوریه راهی نیون فرانسه شد تا میشل پلاتینی را ببیند. دستیاران پلاتینی نهاری گروهی تدارک دیده بودند، اما بن همام اصرار داشت دو نفر به شکل خصوصی و پشت درهای بسته هم دیگر را ملاقات کنند و حتی محمد مِشادی، معتمد رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا، هم بیرون ماند. فقط کمی بیشتر از یک ساعت طول کشید تا بن همام بتواند پلاتینی را قانع کند قطر میزبان خوبی برای جام جهانی است و البته اینکه قطر و فرانسه می ­توانند روابط خود را در برخی امور گسترش دهند. دو نفر در پایان همدیگر را به گرمی در آغوش گرفتند و بن همام راهی فرودگاه شد تا دوباره سوار جت شخصی اش شود.

میلیاردر قطری مطمئن بود رسیدن به رای پلاتینی برای کسب حمایت اروپایی ها، مهم ترین مساله است. قطر مشغول انجام برخی سرمایه ­گذاری های بزرگ در فرانسه بود که قرار بود در ادامه به سمع و نظر رئیس جمهور وقت، نیکولا سارکوزی برسد. با این حال، در آن موقع راضی کردن ستاره سابق یوونتوس در خصوص شایستگی قطر در میزبانی جام جهانی، مهم تر از همه بود. برای همین بن همام در جام جهانی 2010 در آفریقای جنوبی پلاتینی را کنار کشید و از او درخواست کرد جلسه ای با اعضای یوفا ترتیب دهد تا قطری ها در نیون، به صورت خصوصی در مورد مزیت های میزبانی جام جهانی در دوحه، به ارائه مطالب بپردازند. پلاتینی استقبال کرد و مقرر شد جلسه در اکتبر برگزار شود.  از سوی دیگر، پلاتینی شدیدا از سوی نیکولا سارکوزی هم تحت فشار سیاسی بود تا در پی سرمایه­ گذاری تبلیغاتی شیخ ­های قطر، به آنها رای دهد.

بن همام راضی و مفتخر بود. داستان آوردن جام جهانی به دوحه که در ابتدا کاملا خیال پردازانه و تخیلی به نظر می ­رسید، الان با قدرت به سمت موفقیت در حال حرکت بود. او 4 رای از آفریقا در جیب داشت. دیپلماسی اش در آسیا جواب داده بود و تلاشش در جوش دادن معامله برای رسیدن به آرای بیشتر به نتیجه رسیده بود. معامله اش با اسپانیا به تنهایی 4 رای برایش تضمین می­کرد و توافقش با موتکو آنها را بیشتر می ­کرد. با این حال، بن همام کسی نبود که حتی اگر پیروزی در دسترس باشد،  با این خیال ها، به خواب برود. او می­ خواست کارهایی که قبلا در اروپا انجام داده بود، تقویت کند و در این راه باید دوباره سراغ قدرتمندترین چهره این قاره، میشل پلاتینی، می ­رفت.

بن همام تلاش بسیاری برای بدست آوردن رای رئیس یوفا کرده بود و همان طور که گفتیم، حتی او را مجاب کرده بود جلسه ای برای ارائه شرایط میزبانی قطر به کمیته میزبانی آنها در نیون برگزار کند. تمامی اعضای ارشد کمیته میزبانی قطر در اکتبر و دو ماه قبل از رای ­گیری میزبانی جام جهانی راهی نیون شدند تا ارائه ای خصوصی برای ستاره سابق فرانسوی داشته باشند. قرار بود بن همام رهبری کمیته میزبانی قطر را به عهده داشته باشد، اما در لحظات آخر جای خود را به اَلسَوادی داد تا به امور دیگری برسد.

 تیم قطری در جلسه عمومی، به طور خلاصه به شرح شرایط دوحه پرداخت، اما اطلاعات تفصیلی شب قبل از آن در جریان شام خصوصی پلاتینی و ولیعهد قطر، شیخ تمیم بن خلیفه آل ثانی، صورت گرفته بود. آقای ولیعهد تا آن روز چندان نشانی از خود در کمیته میزبانی بروز نداده بود تا برادر کوچک ترش شیخ محمد امورات را پیش ببرد، ولی با نزدیک شدن رای­ گیری لازم بود قطری ها با تمام توان وارد میدان شوند. شیخ تمیم در ادامه راهی زوریخ شد تا جلسه ای هم با سپ بلاتر داشته باشد.

یک ماه بعد در فاصله 10 روزه تا رای ­گیری میزبانی جام جهانی، شیخ تمیم برای مهم ترین جلسه اش به اروپا بازگشت. نیکولا سارکوزی او را برای شام در کاخ اِلیزه[1] پاریس دعوت کرده بود. دیگر مهمان حاضر در جلسه سباستین بازین، مدیر ارشد اجرایی باشگاه پاری سن ژرمن فرانسه، بود؛ باشگاهی که در آن زمان مشکلات مالی بسیاری به خود می ­دید. مهمان سومی هم در حالی که تعجب از صورتش می­ بارید و نمی ­دانست رئیس جمهور چرا دعوتش کرده، وارد اِلیزه شد. میشل پلاتینی به سر میز هدایت شد و تعجبش با دیدن شیخ تمیم دو برابر شد چون انتظار داشت در چنین فاصله کمی دوباره ولیعهد قطر را ملاقات کند.

شرح صحبت های آن جلسه تا چندین سال بعد از رای ­گیری میزبانی جام جهانی نامعلوم بود تا اینکه نشریه فرانسوی فرانس فوتبال، طی گزارشی خبر داد شیخ تمیم پیشنهاد داده قطر باشگاه پاری سن ژرمن را خریداری کند و شبکه ای تلویزیونی برای رقابت با کانال پلاس راه بیندازد. این پیشنهاد در ابتدا از سوی سارکوزی توهین آمیز تلقی شد. در همین جلسه بود که سارکوزی تلاش کرد بیشترین فشار را برای تحمیل نظرش به پلاتینی انجام دهد. ماجرا به اینجا ختم شد که یک سال بعد از رای ­گیری میزبانی جام جهانی، یکی از ثروتمندان قطری به نام ناصرالخلیفی، در ازای 50 میلیون یورو، پاری سن ژرمن را خریداری می­ کند و شبکه خبری الجزیره قطر، در ازای 150 میلیون یورو حق پخش مسابقات فرانسه را بدست می­آورد و شبکه مشهور بین اسپورتس[2] را راه­اندازی می­ شود.

رای پلاتینی هم بدست آمده بود و بن همام می­ توانست به خودش برای به اتمام رساندن موفق یک کودتای دیگر، افتخار کند. رویای میزبانی غیرممکن کشورش الان یک قدرت غیرقابل مهار شده بود.

[1] Elysée Palace

[2]  beIN Sport

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۶۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش خیزش جهانی دانشجویان حامی فلسطین / پلیس آمریکا دانشگاه کلمبیا را محاصره کرده است + فیلم

اعتراضات و خیزش دانشجویان جهان که چندی پیش از دانشگاه کلمبیا در نیویورک آغاز شد روز به روز گسترده‌تر شده و با وجود سرکوب شدید پلیس در آمریکا و اروپا ابعاد جدید از خیزش دانشجویی ضد اسرائیلی در دنیا در حال شکل‌گیری است.

به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعتراضات و خیزش دانشگاهی از دانشگاه کلمبیا در نیویورک و ۱۷ آوریل آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند.

با وجود سرکوب شدید پلیس در داخل دانشگاه‌ها که دانشجو و استاد نمی‌شناسد،  فهرست دانشگاه‌های آمریکایی که شاهد تحصن و تظاهرات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین و مخالفت با ادامه نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه بوده‌اند، همچنان رو به فزونی است. نزدیک به ۴۰ دانشگاه آمریکا اکنون در این تقابل با سیاست‌ها فعال هستند.

اکنون با تشدید اوضاع و انتشار وسیع برخورد حاکمان آمریکا با این جنبش امواج این حرکت اکنون به دیگر کشور‌های دنیا مانند فرانسه، آلمان، یونان، ژاپن، کانادا، استرالیا و ... رسیده‌است.

طبق گفته دانشجویان فعال در اعتراضات آمریکا و اروپا، نظام سرمایه‌داری حاکم بر غرب با نفوذ اسرائیل در لایه‌های مدیریتی و سیاستی خود به شدت در حال افزایش فشار به دانشجویان حامی فلسطین از طریق دستگیری، سرکوب شدید، تهدید و قطع کردن خدمات و محرومیت از تحصیل برای این دانشجویان است.

 

 پلیس آمریکا با تجهیزات ضد شورش شروع به دستگیری معترضان در دانشگاه تگزاس در آستین می کند

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 ۹۷ دانشجوی دانشگاه ویرجینیا و تگزاس آمریکا هم بازداشت شدند

 پلیس آمریکا  ۹۱ دانشجوی دانشگاه ویرجینیا و ۶ دانشجوی دانشگاه تگزاس  را هم بازداشت کرد.

 پلیس ایالت تگزاس آمریکا نیز دستگیری تعدادی از معترضان در دانشگاه تگزاس در آستین را آغاز کرده است.

 تیم خبری سی‌ان‌ان در آستین، شاهد دستگیری حداقل شش دانشجوی معترض در بعد از ظهر روز دوشنبه به وقت محلی بوده است.

 گروهی از افسران پلیس با تجهیزات ضد شورش گروهی از معترضان را محاصره کرده اند.

 

 محاصره دانشگاه کلمبیا در آمریکا توسط نیروهای نظامی جهت جلوگیری از اجتماع اعتراضی دانشجویان  

حمله پلیس به حلقه اتحاد دانشجویان دانشگاه آستین تگزاس

 حمله یگان های ضدشورش آمریکا به کمپ های اعتراضی دانشجویان دانشگاه پاریس سوربن

دیگر خبرها

  • وینیسیوس به جمع کریستیانو رونالدو و دی‌بروینه پیوست
  • اعزام تیم ملی گلبال به بازی‌های پارالمپیک بعد از ۱۲ سال
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • ایران مسابقات مچ‌اندازی قهرمانی آسیا را به دلیل میزبانی غیرعادلانه ازبکستان تحریم کرد
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گسترش خیزش جهانی دانشجویان حامی فلسطین / پلیس آمریکا دانشگاه کلمبیا را محاصره کرده است + فیلم
  • وعده رئیس کمیته فوتسال برای تمدید قرارداد شمسایی
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی