Web Analytics Made Easy - Statcounter

روبرتو باجو تنها بازیکنی است که تاکنون از گاتزتا نمره 10 گرفته، پلاتینی در یک فصل بیشترین میانگین نمره را گرفته و توتی بالاترین میانگین نمره در دوره ورزشی یک بازیکن را کسب کرده است. 

بیش از 100 سال است که گاتزتا دلو اسپورت روزانه اخبار فوتبال ایتالیا و اروپا را پوشش می دهد و در حال حاضر این روزنامه یکی از پرفروش ترین روزنامه های ورزشی جهان است که روزانه به زبان های مختلف ترجمه می شود و نسخه های آن به زبان های مختلف در سراسر جهان به فروش می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود 40 سال است که این روزنامه طبق یک سنت، به صورت هفتگی به تمام بازیکنان سری آ ایتالیا نمره می دهد و با بررسی این نمرات، می توان به نکات جالبی رسید. 

نمرات گاتزتا از 1 تا 10 به بازیکنان برای نمایش آنها در هر بازی داده می شود. به طور معروفی، گاتزتا در دادن این نمرات سخت گیر است و حتی بازیکنانی که در یک بازی هتریک یا پوکر می کنند، نمره 10 یا حتی 9 نمی گیرند زیرا سیستم نمره دهی به بازیکنان شامل معیارهای بسیار زیادی در طول یک بازی می شود. 

به عقیده گاتزتا، نمره 6، یک نمره قابل قبول است. یعنی بازیکنی که 6 دریافت می کند، حداقل وظایفش را در یک بازی انجام داده و پایین تر یا بالاتر از آن می تواند یک معیار باشد. در طول 40 سال، همچنین بیشترین نمره ای که داده شده، نمره 6 بوده است. 

و اما با بررسی 40 سال از این سیستم نمره دهی، کدام بازیکنان در صدر قرار می گیرند؟

3 بازیکن با دیگران اختلاف دارند و دلیل خاص خودش را دارد: روبرتو باجو، میشل پلاتینی و فرانچسکو توتی. 

فرانچسکو توتی، اسطوره رم طی سال های طولانی حضور در سری آ ایتالیا، به طور میانگین از گاتزتا نمره 6.45 دریافت کرده است. این میانگین بالای نمرات توتی در حالی ارزش بسیار بزرگی به خود می گیرد که بزرگانی مانند میشل پلاتینی، دیگو مارادونا، روبرتو باجو، مارکو فن باستن، رود گولیت و لوتار ماتئوس تنها بخشی از ستاره های بزرگی هستند که طی این 40 سال در ایتالیا بازی کرده اند. 

در حالی که فرانچسکو توتی می تواند ادعا کند بهترین عملکرد تاریخ سری آ را به طور میانگین داشته، میشل پلاتینی، اسطوره یوونتوس نیز یک رکورد بزرگ دارد. هافبک فرانسوی در فصل 1983-1984، به طور میانگین نمره 6.94 از گاتزتا دریافت کرده است. این بهترین میانگین نمره یک بازیکن در طول یک فصل در این 40 سال است. حتی دیگو مارادونا هم نتوانسته در یک فصل چنین میانگین نمراتی داشته باشد. 

با این حال، نه پلاتینی، نه مارادونا و نه توتی، طی دوران ورزشی خود هرگز از گاتزتا نمره 10 دریافت نکرده اند. نمره 10 به معنای واقعی بی نقص، تنها 2 بار در تاریخ از سوی گاتزتا داده شده است. 

روبرتو باجو در سال 2000، در بازی اینتر مقابل پارما نمره 10 از 10 دریافت کرد؛ یعنی کاملا بی نقص در یک بازی. آن دیدار در مرحله پلی آف لیگ قهرمانان اروپا برگزار شد و بودای کوچک به تنهایی اینتر را به بزرگترین تورنمنت باشگاهی جهان رساند. نراتزوری در ان دیدار 3-1 پارمای قدرتمند را شکست داد و باجو در آن دیدار 2 گل به ثمر رساند. یکی از گل ها با یک ضربه ایستگاهی زیبا و دیگری با ضربه والی فوق العاده پای چپ از فاصله 25 متری بود. در توضیح نمره 10 باجو، گاتزتا نوشته بود: "مطلقا بی نقص؛ بی نقص ترین نمایش تاریخ". 

آن دیدار از یک جنبه دیگر هم مهم بود. روبرتو باجوی افسانه ای در واقع آخرین هدیه اش را به اینتر داد و در حالی به آن بازی پا گذاشت که از قبل تصمیمش برای جدایی را به دلیل رابطه اش با سرمربی آن زمان اینتر، مارچلو لیپی گرفته بود. لیپی به طور واضح با باجو سرِ جنگ داشت. زمانی که روبرتو باجو دوران ورزشی خود را با حضور در تیم هایی مانند بولونیا و برشا به پایان رساند، باز هم میانگین نمرات تمام بازی های او بسیار بالا بود (6.27). 

البته روبرتو باجو در واقع تنها بازیکنی نیست که از گاتزتا نمره 10 دریافت کرده اما تنها بازیکنی است که از نظر فنی نمره 10 گرفته است. فقط یک بازیکن دیگر به جز باجو از گاتزتا نمره 10 دریافت کرده او آلسیو اسکارپی، دروازه بان سابق کالیاری است. دلیل نمره 10 او این بود که پس از آنکه جانلوکا گراسادونیا در دیدار کالیاری مقابل اودینزه دچار حمله قلبی شد، اسکارپی جان او را نجات داد. در توضیح این نمره 10، گاتزتا نوشته بود: "با احترام به انسانیت". 

منبع: طرفداری

کلیدواژه: فرانچسکو توتی میشل پلاتینی میانگین نمره دریافت کرده روبرتو باجو یک بازی بی نقص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۹۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی

به گزارش خبرآنلاین عباس عبدی در اعتماد نوشت:پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که در آبان ماه گذشته انجام و اتفاقا زیرنظر و با مدیریت کلان نیروهای طرفدار وضع موجود اجرا شد، نشان می‌دهد که گرایش به دینداری به عنوان مهم‌ترین هدف رسمی حکومت در همه زمینه‌ها، با افول و تغییری کیفی و کمی نسبت به گذشته روبه‌رو شده است. حجاب فقط یکی از نمودهای آشکار آن است.

تقلیل جایگاه نهاد دین نزد مردم و نیز تمسک به مناسک سطحی و بی‌ارتباط با دین و تقویت و رشد خرافه‌های دینی به جای حقیقت دین، آشکارتر از آن است که قابل انکار باشد.

در واقع این فرآیند از متولدین دهه ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ در حال سرایت به نسل‌های قبل نیز هست. نه اخلاقیات، نه معنویات، نه عبادات و نه نهاد مرجعیت دین، هیچ کدام در جایگاه گذشته قرار ندارند، سهل است که به‌ شدت افول کرده‌اند و با وضعیت موجود قابل احیا نیز نیستند.

درباره عدالت و رفع تبعیض و فقدان فساد چه چیز جدیدی می‌توان گفت که تاکنون گفته نشده باشد؟ استقلال قضایی و بی‌طرفی کیفری رکن رکین عدالت است که در فقه و سیاست‌های اسلامی تاکید شده است و بازتاب وجود این ویژگی را در هر جامعه‌ای می‌توان در نبود فساد و رواج شفافیت و پاسخگویی و حاکمیت قانون دید که متاسفانه هیچ کدام آنها در جامعه ما در سطحی نیستند که رضایت خاطر مردم را فراهم کند.

نمونه‌های فسادی که در ماه‌های گذشته دیده شده است، مو را بر تن شنونده سیخ می‌کند. مساله 3.7 میلیارد دلار چای دبش که به نظر می‌رسد از دستور کار اطلاع‌رسانی رسمی خارج شده، نشان‌دهنده عمق فاجعه است. مساله‌ای که پیرامون آقای صدیقی پیش آمده و هیچ اطلاع‌رسانی رسمی و نیز بدون ابهامی، درباره موارد گوناگون آن نمی‌شود و مشمول برخورد مومنانه شده؛ هر دو مورد ابعاد جدیدی را در این‌گونه مسائل آشکار کرده است که در گذشته به تصور افراد هم در نمی‌آمد.

شنیده‌های فراوانی از این نوع فسادها وجود دارد که به علت عدم شفافیت و فقدان پاسخگویی داده‌های جزیی آن به آگاهی عمومی نمی‌رسد.

کجاست آن آرمان‌های عمومی سال ۱۳۵۷ که عدالت علی را آرزو می‌کرد و نهج‌البلاغه معیار عملکردهای رسمی بود؟ وضع کنونی جامعه با آن آرمان‌ها فرسنگ‌ها فاصله دارد. شاید همه امیدها به مهم‌ترین نقطه قوت جامعه و انقلاب ایران، یعنی مشارکت عمومی ختم شود که آن نیز در جریان سه انتخابات اخیر زایل شد و تصور نمی‌رود که بدون تحولی جدی در سیاست‌های داخلی، این ویژگی نیز قابل بازسازی و احیا باشد.

در نتیجه با وضعیتی هستیم که همه به آن اعتراض دارند و ضمنا چشم‌اندازی نیز پیش روی جامعه گشوده نمی‌شود. نهادهای اصلی جامعه شامل دولت، خانواده، اقتصاد، رسانه، آموزش و دین به ‌شدت ناکارکرد و حتی کژکارکرد هستند. از میان نهادهای فوق به ترتیب دین، آموزش و رسانه در وضعیت بسیار ضعیفی قرار دارند. نهاد اقتصاد همچنان فعال و دارای پایه‌های قوی، ولی فاقد چشم‌انداز امیدبخش است. نمونه آن سرمایه‌گذاری و بهره‌وری اقتصادی است.

این دو پایه رشد اقتصادی و رفاه هستند. هر دو عامل در جا زده و تکان جدی نمی‌خورند. نهاد خانواده بار کاستی‌های نهادهای دیگر را به دوش نحیف خود می‌کشد. لطفا توجه کنید! اتفاقا یکی از علل پرهیز از شکل‌گیری این نهاد (ازدواج و فرزندآوری) همین سنگینی بار آن است. نهاد دولت نیز وضعیت دوگانه‌ای دارد. از حیث سخت‌افزاری و امنیت اعم از داخلی و خارجی کارکرد خود را کمابیش انجام می‌دهد، هر چند شواهدی از ضعف در این زمینه هم دیده می‌شود، ولی از حیث نرم‌افزاری، از جمله برنامه‌ریزی توسعه، سیاستگذاری برای پیشرفت و رفاه و اجرای سیاست‌های لازم برای آنها و فعال کردن نهادهای زیرمجموعه خود یا تحقق اهداف تعیین شده مثل سند چشم‌انداز در شرایط غیرکارکردی قرار دارد.

ادامه روند کنونی موجب ناپایداری بیشتر خواهد شد. این سیاست‌ها عموما مبنی بر تخیلات و فشار و تقابل با جامعه است. شاید بتوان با تسلط سخت‌افزاری و توسل به زور مردم و زنان را مجبور به انجام یا تن دادن به برخی رفتارها کرد ولی از این طریق نه عقیده آنان مطابق ارزش‌های رسمی می‌شود، سهل است که مخالف‌تر هم می‌شوند و نه حتی جامعه بهتری ساخته خواهد شد. به‌طور قطع نتیجه حاصل از توسل به چنین سیاست‌هایی خلاف اهداف اولیه خواهد بود.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901574

دیگر خبرها

  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • خودرو میتسوبیشی پاجرو اسپورت 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • من به اوسمار نمره صفر را می دهم | خجالتی بودن بازیکن پرسپولیس کار دست تیم می دهد!
  • مربی میلان از انگلیس می‌آید ولی ایتالیایی است!‏
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • اسپالتی: باجو، توتی و دل پیرو را به اردوی تیم ملی ایتالیا می‌آورم
  • تمدید قرارداد سرخی روبرتو با بارسلونا قطعی شد
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید
  • سرجی روبرتو: تا پای مرگ در کنار ژاوی هستیم؛ می‌دانستیم او بهترین گزینه برای بارسلوناست
  • گلایه متقاضیان آزمون آموزگاری از نحوه محاسبه نمرات بومی